Despre noi

ANFORA.ro consideră că pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii României este nevoie de conjugarea eforturilor tuturor cetăţenilor români, indiferent de simpatiile sau apartenenţele politice şi de domeniile lor de activitate. Crezând profund în democraţie, considerăm că ideile bune şi utile ţării noastre se pot regăsi oriunde în societatea noastră.

Începând din anul 2016, misiunea ANFORA.ro constă în expunerea unor idei și a unor opinii cu privire la diferite problematici actuale, publicarea unor articole și prezentarea unor știri pe care le considerăm a fi de interes pentru cititorii noștri, realizarea unor cercetări cu caracter ştiinţific şi a unor analize avansate, pe diferite teme considerate a fi de actualitate, în baza informaţiilor colectate în mod legal și cu respectarea eticii profesionale, din surse deschise, validate corespunzător. Prin aceasta, ne propunem să contribuim activ la prevenirea şi combaterea dezinformărilor din mediul online.

Principalele valori împărtăşite şi promovate de către ANFORA.ro sunt reprezentate de integritate, profesionalism, patriotism, obiectivitate, toleranţă şi nediscriminare.

Ideile, opiniile, articolele, cercetările, analizele și știrile pe care le prezentăm abordează un panel larg de problematici de interes, din diferite domenii, precum cel social, economic, energetic, securitate şi apărare, relaţii internaţionale, geopolitică, drepturile omului şi prevenirea discriminării, mediu sau educaţie.

La ora actuală, arealele geografice asupra cărora ne îndreptăm cu preponderenţă atenţia sunt România, Uniunea Europeană, Regiunea Extinsă a Mării Negre şi M.E.N.A.

Suntem întotdeauna deschiși colaborării cu studenţi şi tineri cercetători sau cu experţi recunoscuţi la nivelul comunităţii academice şi ştiinţifice, naţionale şi internaţionale, care respectă valorile comune naţionale şi euro-atlantice.

ANFORAANalysts FOR Analyses”